Ansiktsbehandlingar

Rynkor/hudföryngring/laserpeeling med fraktionerad CO2 laser

För dig som börjar märka av slapphet, livlöshet och fina rynkor. Denna behandling är mycket effektiv.

Redan 1992 observerade en läkare i Los Angeles att när han brände ytligt med en koldioxid-laser på en patients hudproblem så blev det efter läkningen en bestående förändring av huden. Han tog ett vävnadsprov och vid mikroskopundersökning uppvisade denna nybildade hud tecken på att vara från en yngre person. Detta gav upphov till en närmare undersökning där man bland annat kunde se att kollagenskiktet i huden hade ökat i tjocklek. Detta visade sig påverka såväl rynkor som ärrvävnad, t.ex. vid akneärr.
Nyligen introducerades fraktionell Koldioxilaser på marknaden. Detta innebär att lasern bara styrs att bränna i mikroskopiska punkter över ett område i stället för över hela området som tidigare. Punkterna har en diameter på cirka en tiondels millimeter och läggs på ett avstånd från varandra om cirka en millimeter. Därför är 95% av huden i det behandlade området helt opåverkad. Därmed blir det mycket lättare för immunförsvaret och läkningen effektivare med lika fint resultat som den tidigare avsevärt tuffare heltäckande metoden. Effektivt reduceras rynkor, bristningar, stora porer och slapp hud. Nu kan vi äntligen föryngra hals, dekolletage, byst, ärr, mage, bristningar och händer.

Hur går det till?
Först görs en bedömning av huden och vad som behöver göras. EMLA är en bedövningssalva som kan appliceras 30 minuter innan behandling. Laserns handstycke placeras sedan mot huden och bränner under en knapp sekund i hundratalet punkter. Sedan flyttas handstycket till intilliggande område där proceduren upprepas. Där man har ”skjutit” ser man nu små vita prickar. Dom utgör i själva verket små gropar med ett djup av 0,5 mm.

Vad händer sedan?
En stund efteråt kan det kännas varmt, ibland lite irriterat. Då kan det vara skönt att kyla lite. Området börjar rodna. Vanligtvis händer inte så mycket mer, men reaktionen är individuell. Dagen efter har det behandlade området en lite brunare nyans eftersom det i varje liten bränd punkt bildats en liten sårskorpa. Denna brunhet sitter i ca 4 dagar. Man kan arbeta, tvätta sig och leva normalt. Make-up kan läggas dagen efter.

När ser man resultatet?
Redan efter en vecka börjar man se en effekt. Men eftersom huden bygger upp kollagen så är det en långsam process. Hudföryngringen sker gradvis under de närmaste 3-6 månaderna. Huden är helt läkt efter 2-3 veckor, men processen fortgår ändå. Om man vill kan man upprepa behandlingen. Helt eller partiellt. Tidigast bör detta dock ske efter 1 månad. Slutresultatet kan givetvis variera, men fraktionerad exponering med KoldioxidLaser är i varje fall det bästa hittills, både vid behandling av rynkor och ärrvävnad. Tyvärr är det dock så att man aldrig kan garantera ett visst resultat vid medicinskt arbete på människa eftersom de individuella skillnaderna är så stora.

Skin Rejuvination

För dig från 40 år och uppåt som börjar märka av slapphet, livlöshet och fina rynkor. Denna behandling är mycket behaglig och skön.

Vid Skin Rejuvinance med laser sänds laserljus med långa våglängder (1064 nm) ned i huden. Långvågigt koherent ljus har djup penetration i huden. Det orsakar värmeutveckling i över- och läderhuden. Vi använder oss av Neodym-YAG-laser. När det blir tillräckligt varmt dras kroppens kollagen ihop sig samtidigt som det stimuleras till kollagennybildning. Åldrad, särskilt solskadad hud har förlorat kollagen och därmed blivit rynkig och mindre elastisk. Hudstrukturen och balansen mellan talgproduktion och fuktbevarande förmåga förbättras, porer och små kärl minimeras, huden stramas upp, pigmenteringen blir jämnare, - huden blir mjuk, fräschare och får mer spänst och lyster! Du märker direkt att det händer något i huden. Huden blir varm under behandlingen. Ändå upplevs det behagligt. Ungefär som en spa behandling. Det första man brukar märka är att lystern återvänder till huden, men det tar ändå månader innan slutresultatet är klart. Behandlingsresultatet tar tid. Man måste ha tålamod. Det tar 6-8 månader innan du har full effekt. Vi har full förståelse för att du kan känna dig osäker inför denna typ av behandling eftersom du inte ser resultatet direkt när du kliver utanför dörren. Vi rekommenderar därför att du gärna surfar runt på internet och skaffar dig ännu mer fakta kring denna laserbehandling. Det finns mycket skrivet på internet om Nd:YAG-laser. Vi uppskattar verkligen att du är påläst och att du förstår vad det är som händer med din hud vid laserbehandlingen. Laserns ljus har en biostimulerande effekt på våra celler och det är en ganska komplicerad biokemisk process som startar i huden med hjälp av laserns unika våglängd. Vi rekommenderar 5-6 behandlingar med 2-3 veckors mellanrum. Bäst är resultatet på kvinnor från tidig 40 års ålder upp till 55 - 60 som just har börjat märka att huden börjar bli lite slapp.

Fördelen med denna behandling jämfört med en traditionell ansiktslyft är att, du slipper vara hemma från jobbet, du får inga ärr, du får en bättre hud och allt till ett pris som är avsevärd lägre än ett kirurgiskt lyft!För bäst långtidsresultat kan du underhålla med en enkel behandling 2 gånger per år. Har du mycket överskottshud, är det ändå bättre med ett kirurgiskt ansiktslyft.

Behandlingen gör inte ont utan är mycket rogivande. Välkommen att boka tid!

Microneedling

Microneedling är ett genombrott som medicinsk produkt. Trots sitt enkla koncept är resultaten anmärkningsvärda och kan i mångt och mycket likställas med fraktionerad laserbehandling. Användningsområdet är brett och behandlingarna effektiva och säkra med få eller inga sidoeffekter. Behandlingarna består av en serie klinikbehandlingar. Vi rekommenderar 5 behandlingar för bästa resultat.

Behandlingsteknologin
Mekanismen består av smärtfri piercing av vävnaden med hjälp av extremt tunna sterila nålar (endast 0,5 mm) av rostfritt stål. När dessa nålar penetrerar vävnaden skapas tusentals microkanaler som stimulerar vävnaden till reparation samtidigt som naturliga tillväxtfaktorer frigörs och ger ökad tillväxt av collagen.Behandlingsindikationer
Microneedling är lämplig på en rad indikationer:

Rynkreducering (Collagen dermal stimulering)
Solskadad hud
Skin tightening (vävnadsuppstramning/fasthet)
Ärrbehandling/akne, operation eller skador)
PigmentbehandlingarTorr/känslig hud

Klinikbehandling
Klinikbehandlingen görs i kur om 3-5 behandlingar som upprepas med 2-4 veckors intervaller. Varje behandling tar 1-1½ timme. Först rengörs huden noga.  Sedan smörjer in med en bedövningskräm som får sitta i 20 minuter. Tillsammans med ett sterilt klinikverktyg för microneedling och ett speciellt serum rullas detta över huden, utan tryck, i ett visst mönster tills hela huden är jämnt behandlad. Behandlingen känns olika beroende på vilken känslighet du har. Efter behandlingen läggs en speciell mask/serum anpassad efter hudtyp.Direkt sol bör undvikas under minst en vecka och det är mycket viktigt att använda solskydd efter behandlingen för att undvika sidoeffekter som pigmentering. Direkt efter syns ofta en rodnad som sitter i upp till 1 dygn. Vid tunnare hud eller vid mycket kärl kan huden blöda lätt, vilket upphör i princip omedelbart efter avslutad rollning.

Djuprengöring

Bra för dig med oren hud, pormaskar, lätt akne.

Hur får man bort de svarta porerna? Är en fråga som jag får nästan dagligen. Porerna fungerar som hudens andningshål och det är också där som talgen( hudens fett) ska flyta ut på huden och smörja den. Om huden är för torr fastnar talgen i poröppningen. När talgen sedan får kontakt med syre sker det en oxidering som gör att talgen blir svart. Det är det vi kallar pormask eller comedoner på fackspråk. Det är alltså inte smuts som en del påstår. Däremot kan man känna sig en aning smutsig om man har mycket pormaskar. En del människor har fler pormaskar än andra. Det har att göra med hur mycket talg huden producerar. En fet hudtyp har oftast mer pormaskar än en torr. Oftast är pormaskarna lokaliserade till panna, näsa och haka, men finns även på kinder och i öron.
Hur gör man då för att slippa dessa? Jo åter igen ska man vara noggrann med sin dagliga skötsel av huden. Man ska vara försiktig med att försöka klämma själv då man oftast tar i för hårt vilket resulterar i att man “skadar” huden. Det kan leda till att vi får röda kärl i ansiktet. ( hur många av oss har inte röda kärl på näsvingarna efter alla pormaskar vi klämt där). Ska man klämma hemma så se till att du peelat huden först så du får bort den torra ytan, huden måste också vara uppvärmd, så att hålla ansiktet över ångan från hett vatten eller badda huden med varma handdukar är att rekommendera. Kläm aldrig med naglarna utan med fingertoppen. Använd en mjuk servett, typ kleenex när du klämmer. Försök att få ut hela pormasken, blir det rester kvar bildas gärna en liten kvissla.
Använder man för tilltäppande produkter och makeup kan de öka produktionen av pormaskar. Flitiga Lypsyl eller cerat användare brukar har fullt av pormaskar längst läppkonturen.

Det bästa är ju såklart att låta ett proffs ta hand om pormaskarna. Vi har redskapen och tekniken för att få bort dem på bästa sätt.

Denna behandling är unik. Vi ger dig en djuprengöring med hjälp av kortpulsad YAG-laser. Laserljuset slår sönder de svarta pormaskarna och för upp dem till ytan utan inverkan på omkringliggande vävnad. Det behövs alltså ingen sönderklämning av din fina hudstruktur. Du ser efter några dagar hur pormaskarna tränger upp ur huden likt torrt pulvriserat smuts som lätt tvättas av med vatten. Huden får lyster och fräschör igen. Det behövs oftast fler än en behandling. Vi rekommenderar 1-3 behandlingar med ca 10 dagars mellanrum.