Personuppgifter

Dina personuppgifter
Nya Dataskyddslagen GDPR

Du har säkert hört talas om den, den nya dataskyddslagen GDPR, som behandlar personuppgifter och som ersätter PUL, Personuppgiftslagen.
Lagen gäller alla företag och organisationer från och med den 25 maj 2018. Det främsta syftet medden nya dataskyddslagen är att ge människor kontroll över sin egen personliga data.

All personlig data ägs av dig som kund eller privatperson, vilket innebär att du har rätt att få reda på hur vi som företag använder den information som finns om dig och för vilket syfte. Din integritet är viktig för oss och vi hanterar dina personuppgifter med respekt och omsorg.

De uppgifter vi på Laserkliniken behöver få av dig är ditt namn, en mailadress och mobiltelefonnummer. Vi lagrar inga personnummer eller adresser digitalt. Dessa 3 uppgifter behöver vi för att vi använder ett Bokningssystem via företaget BokaDirekt. Här lagras förutom namn, mail, mobilnummer även datum för dina tidigare besök hos Laserkliniken. Det är viktigt för både Laserkliniken och för Dig som kund att ha tillgång till din behandlingshistorik hos Laserkliniken. När du i framtiden bokar dina besök så kan vi gemensamt titta bakåt i bokningshistoriken och där se när du var hos oss senast och diskutera fortsatta eller nya behandlingar. Vi lagrar inga journaler digitalt, endast datum för tidigare behandlingar. 

Laserkliniken använder även din mailadress för Nyhetsbrevutskick som du får 1 gång per månad. Om du önskar att slippa få Nyhetsbrevet så avregistrerar du dig enkelt från detta direkt i mailet eller kontakta Laserkliniken så hjälper vi dig.